Ηγουμενίτσα: Στο Λιμεναρχείο οι μετανάστες που διασώθηκαν στην Κεφαλονιά – Καλά στην υγεία τους και οι 56

Ηγουμενίτσα: Στο Λιμεναρχείο οι μετανάστες που διασώθηκαν στην Κεφαλονιά – Καλά στην υγεία τους και οι 56

 

R/K THUELLA

Ηγουμενίτσα: Στο Λιμεναρχείο οι μετανάστες που διασώθηκαν στην Κεφαλονιά – Καλά στην υγεία τους και οι 56

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι η προσέγγιση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την συνδρομη του Ρ/Κ ΘΥΕΛΛΑ και του δεξαμενόπλοιου GINGA HAWK, σημαίας Σιγκαπούρης, που μετέφερε τους 56 μετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποβιβάστηκαν οι 56 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, 5 γυναίκες και 43 άνδρες, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και περισυνελέγησαν το Σάββατο από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, δυτικά της Κεφαλονιάς.

 

R/K THUELLA

 

Πρόκειται για 43 άνδρες, 5 γυναίκες και 8 παιδιά

 

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε χθες το πρωί μέσω του Olympia Radio ότι σκάφος με μετανάστες βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω δυνατών ανέμων έντασης 5 με 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Χθες, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω αλλοδαποί δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio.Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μέσω του Olympia Radio για την ύπαρξη Ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, περί τα 90 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Πελοποννήσου, εντός ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Στη συνέχεια, πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ, ότι το Ι/Φ σκάφος βρίσκεται νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου. Άμεσα δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία για τυχόν παροχή συνδρομής σε ανωτέρω σκάφος, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω αλλοδαποί δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις Ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio. Βραδινές ώρες χθες, και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες, οι ανωτέρω αλλοδαποί τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής, ενώ έπλεαν περί τα 33 ν. μ. δυτικά ν. Κεφαλληνίας.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρησαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Επιπροσθέτως, βραδινές ώρες χθες, επιχείρησε στο σημείο και μία (01) Φρεγάτα Π.Ν., ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν άνεμοι Δ 5 – 6 BF και η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες είναι άνεμοι εντάσεως ΒΔ 7 BF, ενισχυόμενοι. Συνολικά περισυνελέγησαν πενήντα έξι (56) άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους, από το δεξαμενόπλοιο ”GINGA HAWK” σημαίας Σιγκαπούρης,και στην συνεχεια στο Ρ/Κ ΘΥΕΛΛΑ το οποίο κατευθύνθηκε στον λιμένα Ηγουμενίτσας.

R/K THUELLA