Οδηγίες πριν τον απόπλου

Στην ενοικίαση σκάφους υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις, οι οποίες διασφαλίζουν την απόλαυση καθώς και την ασφάλειά σας.Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες οδηγίες ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το ταξίδι σας.

  • Οργανώστε το ταξίδι σας. Η οργάνωση αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιτυχία του ταξιδιού.Θα πρέπει να μοιραστούν οι αρμοδιότητες, ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός.Κάποιοι θα ασχοληθούν με την πλοήγηση του σκάφους, ενώ κάποιοι άλλοι με την τροφοδοσία, καθαριότητα και οργάνωση του σκάφους.
  • Ελέγξτε και αναλύστε καλά τη διαδρομή πριν την πραγματοποιήσετε και χαράξτε τη σωστή και σύντομη πορεία.
  • Ψάξτε όλο το σκάφος όταν επιβιβαστείτε. Απαραίτητη προϋπόθεση να ελεγχθεί όλο το σκάφος πριν τον απόπλου.Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε που βρίσκονται τα σκοινιά, τα σωστικά, τα σωσίβια και πολλά άλλα χρήσιμα αντικείμενα ούτως ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα στην περίπτωση που χρειαστούν.
  • Δεν πρέπει να επιβιβάζονται παραπάνω άτομα από όσα επιτρέπονται. Η ενέργεια αυτή είναι παράνομη και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του σκάφους και των επιβατών, διότι σε περίπτωση, για παράδειγμα, που παρουσιαστεί κίνδυνος τα σωστικά δεν επαρκούν για όλους.
  • Δέστε με ασφάλεια το σκάφος σας. Δώστε προσοχή στο δέσιμο του σκάφους όταν φτάσετε στον προορισμό σας.Το αγκυροβόλιο είναι πολύ σημαντικό για να ξυπνήσετε στο ίδιο μέρος χωρίς παράλληλα να κάνετε ζημιά σε διπλανό σκάφος.